H  u  i  l  e  n    i  n    j  e    h  e  l  m .

EERSTVOLGENDE VOORSTELLING MOTORS [KLIK]:

We hebben de PRIJS van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2018 GEWONNEN!
Zieke erkenning, supervet, en een hele vette avond gehad gister. Bedankt iedereen.

LEER [deel I]

We hebben samen met DOX een Motor-Dansfilm gemaakt. LEER is het eerste deel van ons drieluik ‘Huilen in je helm’. Check de film hierboven(!)

MOTORS is de nieuwe grote voorstelling van 155. Alles komt samen in deel 3 van ons drieluik ‘Huilen in je helm’. Maar wordt dit nu een theatervoorstelling, een dansshow of iets met motoren op het podium? Of gaat het om een groep vrienden die alles altijd samen doen, en stiekem ook nog een eigen identiteit hebben? BOEIEND, want als je maar hard genoeg gas geeft, hoort niemand je huilen in je helm. MOTORS gaat over de 'echtheid' van de ervaring en de intensiteit waarmee je die beleeft. Proef het gevoel van MOTORS een beetje in de teaser hier links.

In Motors combineren wij onze twee grote liefdes, motoren en dans. Lekker blaffen, op zoek naar wie wij willen zijn. #hardgaan

 

TRIP [deel II]
in deel 2 van ons drieluik, TRIP, gaan we een ROADTRIP maken door Europa met onze motoren.
8 Juli tot 17 Augustus reizen we vanaf de Parade in Rotterdam via Zürich en het straatfestival Avignon, door Italië naar het Sziget Festival in Budapest om terug te keren in Nederland op het Lowlands Festival. Onderweg doen we straat-optredens om benzinegeld te sparen.

 

INSTA


agendaMILAN2-Op-Grad.jpg

Over ons

155 (eenvijfvijf) is een formatie creatieve vrienden bij elkaar gebracht door een gedeelde passie voor bewegingsvormen, muziek, film, bizarre humor en kunst. Door samen te zijn en nieuw werk te blijven maken zijn zij inmiddels (op)gegroeid naar een groep die voorstellingen, films en acts maakt door dans, video en komedie op unieke wijze te combineren. De jongens zijn allemaal begonnen met B-boying. Hiphop biedt ze van alle ‘bestaande’ stijlen de meeste vrijheid en zal altijd in een of andere vorm een weg terugvinden naar hun werk. Zij proberen met alles wat zij maken midden in de samenleving te staan, en de wereld te laten zien hoe zij haar zien, simpel, raar en vol met ‘anders’. 155 voelt dat beweging vaak de ingang is, alhoewel er juist nog maar zo weinig beweging over is in onze hedendaagse maatschappij. Fusion is geen doel, maar slechts het resultaat van de verschillende stijlen en werelden waarin zij zich bevinden en ook de toekomst van het theater. ‘Form is not the goal, but the result of our work’ (Ludwig Mies van der Rohe). 

155 (eenvijfvijf) is er van overtuigd dat het theater als kunstvorm geleider kan zijn voor de innovatieve kracht van jongeren. Het gaat om het verdiepen van de dans, het verbinden van verschillende kunstdisciplines en het verbreden van de doelgroep.  Zij creëren een theatrale vorm voor stijlen als breakdance, acrobatiek, clubbing en multimedia, waarbij zij de humor en relativering niet schuwen. Door te spelen met bekende en onbekende verschijningsvormen en deze door elkaar te gebruiken, spelen zij - door middel van de vorm - met de inhoud en zetten het publiek op het verkeerde been. 

Het collectief 155 heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gezelschap met bekendheid in binnen- en buitenland. Zowel on- als offline hebben zij een sterke aanwezigheid. In 2014 wonnen zij de André Gingras Award op het Holland Dance Festival en in 2018 de prijs van de Nederlands Dansdagen Jong Publiek. Veel bekeken video’s, optredens op het Freetown Music Festival in Sierra Leone tot Sziget in Budapest, het Lunga Festival in Ijsland, De Nederlandse DansDagen en het Lowlands Festival in Nederland. 155 (eenvijfvijf) gaat en maakt waar- en wat zij zelf als jong volwassenen willen zien. #YEET

doneer-banner (1).gif

Wij zijn jong en we willen wat maar wij hebben
daar (nog) niet de middelen voor. Geld maakt
veel mogelijk voor ons en je kunt ons vrijblijvend
steunen, alles is welkom. 
Onze dank is intens groot! ECHT! bedankt.