lijf banner
Na twee grote voorstellingen en meerdere kleine voorstellingen is het nu tijd voor een nieuwe stap. LIJF, een breakdanceconcert.

Plakkende vloeren. Zweterige lijven. Te harde muziek, waardoor je enkel kan communiceren met lichaamstaal. Waarom vinden we het leuk om ‘s nachts in een club te staan? Daarover gaat LIJF. Een co-productie met Dox en Cookachoo, waarin grenzen vervagen tussen clubnacht, popconcert en dansvoorstelling.

Breakdancecollectief 155 (éénvijfvijf) speelde het dak eraf op Lowlands, Sziget, Mundial en in de Melkweg. Dit keer beklimmen de mannen het podium samen met tropical bass act Cookachoo. Dus: breakdance en live-muziek. Maar ook voguing, video-art en aanstekelijke beats uit de nineties.

Performers en publiek lopen door elkaar heen. Dansers en muzikanten wisselen onderling van rol. De setting: een festivalsfeer waar mag worden gedronken, gejuicht en gecrowdsurft. Met hun energieke show bouwt 155 binnen no-time een feestje, maar wel met inhoud.

We hebben 1 recensie.                                                   'In enkele minuten verandert het gemêleerde gezelschap van basisschoolmeisjes met ouders, een enkele kwieke zestiger en het gebruikelijke clubpubliek in een enthousiast meedeinend feestje.' **** (Camille Creyghton, theaterkrant)
Voor de rest nog geen recensies, maar dit zouden Quotes kunnen zijn:    
‘ik snap nu de dubbelzinnigheid van de titel, hahaha’ (Martin Garrixxx, superstar DJ)
‘Beste tot nu toe’ (Annete Embrechts, De Volkskrant)
‘Anne-Fay Kops is waar ik in Maxima eigenlijk altijd naar op zoek was' (Koning Willem)
‘Ik heb een fantastische nacht gehad’ (Gordon)                         'De NEW KIDS van de danswereld' (Steffen & Flip, New Kids Turbo)
20170629_TARONA_155_LIJF_DEKIKKER__MG_8457-as-Smart-Object-1.jpg

 

Te zien geweest op: de Parade Den Haag, de Parade Amsterdam, Kunstbende, Julidans, Lowlands, Stadsfestival Zwolle, Rabobank x Arnhem.
Nog te zien: de Rotterdamse Schouwburg, Melkweg Amsterdam, Tivoli Vredenburg Utrecht, Paard Den Haag, Kunstlinie Almere.

Met:   Erik Bos (dans, choreografie), Thomas Bos (dans, video), Rein Luuring (dans, user experience), Anne-Fay Kops (zang, dans), Jakob Witte (dans, decor), Liam McCall (dans).


Wanneer er niet volop getourd wordt met een lopende voorstelling in de schouwburgen in binnen- en buitenland mag het niet zo zijn dat er niet van 155 genoten kan worden. BEST OF 155, de beste stukjes uit alles wat we ooit hebben gemaakt. Permanent beschikbaar en als een stuk verse klei altijd goed te vormen naar de gelegenheid. Altijd vers, altijd nieuwe stukjes, altijd nét anders maar altijd HEEL ERG 155.

We zijn nog jong, maar hebben toch al een hoop shows en voorstellingen gemaakt. De terugkerende thematiek voortkomend uit blijvende fascinaties, uitgediepte inspiratiebronnen en een herkenbaar karakteristieke kijk op de wereld zorgt voor een uniek 155 repertoire. Juist deze herkenbare signatuur waar zo goed op gereageerd wordt door jong en oud is het cement én zijn de bakstenen waarmee BEST OF 155 opgebouwd is. En je mag het eigenlijk nooit over jezelf zeggen, maar ze staat als een huis.

   "De jongens vlogen door de lucht en gleden over de vloer alsof het vanzelf ging. Dit resulteerde in een muisstil publiek en een staande ovatie."   -Eleni Tsolodimos, Mundial Festival

Succesvol ontvangen tijdens: Sziget Festival, Mundial Festival, B*there Festival, Cross Culture Festival

Met (uitwisselbare cast):   Erik Bos (dans, choreografie), Thomas Bos (dans, video), Wouter Vrijlandt (dans), Sam van Eenbergen (dans), Rein Luuring (dans), Daan Boersma (dans), Arjan Qhutbullha (dans), Jakob Witte (dans), Simme Bruinsma (dans), Haico van Dijk (dans), Hidde Aans Verkade (dans).


episch.jpg

De compleet nieuwe voorstelling ‘Episch: De beste tot nu toe’ van die jongens van 155. Ze hebben als iLL Skill Squad een daverend debuut gemaakt in de theaterwereld met hun voorstelling genaamd ‘155’. Op Lowlands speelden ze het dak van de overvolle ‘Juliet’, ze waren de revelatie op het prestigieuze Jonge Harten Festival en ze werden zelfs uitgenodigd te spelen op de Nederlandse Dansdagen. Als klap op de vuurpijl werd ‘155’ bekroond met de eerste André Gingras Award. 

Nu zijn ze 155 (eenvijfvijf), doen er nog een schepje bovenop en worden volwassen, terwijl ze tegelijkertijd lekker kinderachtig blijven. In hun nieuwe voorstelling 'Episch' – wederom in samenwerking met DOX – proberen de jongens van danscollectief 155 (eenvijfvijf) zich te verhouden tot hun epische omgeving en zich tegelijkertijd niet meer achter de groep te verschuilen en hun kwetsbaarheden te laten zien. Dit doen ze met enerzijds met salto's, visuals en strakke harde dans, anderzijds met kwetsbare breakdance. Ze gaan ze verder dan ver, willen groter dan groot, meer, next level, ziekerderer... Episch dus.

Het Parool:

"een explosie van onversneden dansplezier” 

de Theaterkrant:

"Er wordt wat ‘afgeratst’. Gelukkig nemen de heren zichzelf niet al te serieus. Hun enthousiasme, gekoppeld aan enkele originele vondsten, werkt aanstekelijk."

Trouw:

“Met hun behendige voetenwerk, elastieken benen en golvende schouders lijken ze wel van rubber.”
“Maar welke halsbrekende toeren ze ook uithalen, ze blijven relaxed.”

Erik & Thomas Bos (Dans, Choreografie & Video), Marjan Barlage (Regie & Coaching), Wouter Vrijlandt (Dans & Kostuums), Jakob Witte (Dans & Toneelbeeld), Rein Luuring (Dans & Video), Liam McCall (Dans), Haico van Dijk (Dans), Joey Schrauwen (Dans)


Losgaan.jpg

"Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg"

Iedereen danst wel eens voor de spiegel of zingt onder de douche. Maar waarom doet niemand het ooit in het openbaar? Getrainde dansers kunnen een diepe indruk op hun publiek achterlaten. Wanneer een ’niet-danser’ volledig opgaat in muziek ontstaat echter iets ontroerends; authenticiteit. Ultranormaal is een voorstelling gemaakt i.s.m. DOX over hoe we werkelijk kunnen dansen en bewegen wanneer we aan niemands verwachtingen hoeven te voldoen. Dance like nobody’s watching...

Erik en Thomas Bos (dans, choreografie, visuals), Marjan Barlage (eindregie), Wouter Vrijlandt (dans), Sam van Eenbergen (dans), Rein Luuring (dans), Daan Boersma (dans), Kiefer Zwart (dans), Marleen Hendrickx (dans)

 

155, de afkorting van iLL Skill Squad, is het getal dat elk van de dansers op hun lichaam heeft getatoeëerd. Het verbindt de jongens in een tijd waarin je met 1 muisklik iemand ontvriendt, je aanwezigheid altijd op ‘misschien’ staat, falen geen optie is en de vraag “hoe gaat het?” steevast wordt beantwoord met “druk, druk, druk”. In 155 zie je de zoektocht van de jongens naar hun artistieke identiteit. De meest voor de hand liggende hokjes waarin je ze zou kunnen plaatsen, zoals een boy-band, maar ook de minst, zoals die van boze drag-queens (een poging tot!) passeren de revue. Waar het allemaal bij elkaar komt is waar de heren zichzelf het liefst mee identificeren: strak in pak, met mutsen maar vooral volkomen eigenzinnig.

155 is meer dan 80 keer opgevoerd in Nederlandse en Belgische theaters, op festivals en events.

"...een onbedwingbare passie om dans in alle verschijningsvormen te onderzoeken voor een jong publiek. En hoe langer de voorstelling durt, hoe duidelijker dat statement wordt." - theaterkrant ***

"Met hun behendige voetenwerk, elastieken benen en golvende schouders lijken ze wel van rubber" ... "maar welke halsbrekende toeren ze ook uithalen, ze blijven relaxed" - trouw ***
 
"Het eerste optreden van Lowlands 2013 in Juliet dat ik zie en gelijk ook het optreden wat het meeste indruk op mij heeft gemaakt dit jaar [...] De danscirkel om een draaiende camera, de rode mutsjes, het bizarre, vreemde, ongrijpbare geheel. De minutenlange staande ovatie was dan ook zeker zeer verdiend. Van mij had dit nog uren mogen duren." - Cultuurpodiumonline

Erik en Thomas Bos (dans, choreografie, video), Marjan Barlage (eindregie), Sassan Sghar Yaghmai (danscoach), Wouter Vrijlandt (dans), Sam van Eenbergen (dans), Rein Luuring (dans), Daan Boersma (dans), Arjan Qhutbullha (dans), Jakob Witte (dans), Simme Bruinsma (dans), Haico van Dijk (dans).


Zes breakdancers zetten in ‘Youweeltjes’ de zaal op z’n kop met hilarische en spectaculaire dansen gecombineerd met videobeelden. De broers Erik en Thomas Bos creëerden een zeer komisch gechoreografeerd stuk waarin ze samen met vier dansers de bizarre verschillen tussen het echte en digitale leven uitvergroten. Deze spectaculaire breakdance act bleek eerder een grote hit bij scholieren en zowel Nederlands als internationaal festivalpubliek.

"Geen stoer en ongenaakbaar imago, met gespierde tattoos boven laaghangende broeken. Maar een hilarisch spel met ego, uiterlijk en opgepoetste verwachtingen."  - Volkskrant, Annette Embrechts ****
 

Erik en Thomas Bos (dans, choreografie, video), Marjan Barlage (eindregie), Sam van Eenbergen (dans), Rein Luuring (dans), Arjan Qhutbullha (dans), Jakob Witte (dans).