Back to All Events

DE BESTE VRIENDEN VAN 155

  • DE KRAKELING Nieuwe Passeerdersstraat Amsterdam, NH, 1016 XP Netherlands (map)

Op maandag nodigt 155 haar beste vrienden uit om een avond te vullen, dit heeft niks met kwaliteit of een eerlijke kans te maken, wel met vriendjespolitiek. Begonnen als een gesloten facebookgroep voor de mensen die 155 inspireren en door 155 geïnspireerd willen worden, is er nu een avond waar je naar toe kan als je dingen wil zien die nog bijna nergens te zien waren, wilt napraten en discussiëren over hoe het is om in deze tijd jong en knap te zijn, en dingen te maken.
De Beste Vrienden van 155 deze week zijn Joey Schrauwen, De Gestampte Meisjes, Underdogz Crew en De Noodzaak. Aan elkaar gepraat door Joost ‘Maask’ Maaskant vullen zij je avond met een bijna 2 uur durend programma.

Joey Schrauwen, ca 15 minuten
Door: Joey Schrauwen.
155 kent Joey van trainen, Joey trainde dingen die 155 leuk vondt en was een rare gast met een goede smaak. Daarom heeft 155 Joey gevraagd of hij samen met hun Episch wilde maken. Dit vond Joey ook leuk, alhoewel hij af en toe gek werd van ze. Joey heeft zelf performance gestudeerd in Maastricht en maakt dingen, verder heeft hij dreadlocks en staat hij 11e op de wereldranglijst in hoe snel je MegaMan 6 uit kan spelen, dit zijn eigenlijk de enige redenen waarom Joey niet fulltime bij 155 danst, want hij past er precies tussen.

De Gestampte Meisjes, ca 30 minuten
Door: Thenera van der Pluijm, Ymke van Hoof en Esmée van Liere.
155 kennen de Gestampte Meisjes van DOX, waar Ymke altijd de vervelende vragen stelde, Esmée altijd aan haar haar zat en Thenera hele grapjes maakte. Ze zijn later De Gestampte Meisjes begonnen omdat, ze naast spelen, ook graag willen maken en hun eigen ideeën op de vloer willen brengen. Na alle drie een kunstopleiding te hebben gevolgd, hebben ze elkaar leren kennen bij theatergroep DOX. Daarna was het tijd om zelf de touwtjes in handen te nemen. Zo is de eerste voorstelling SCHAAM STREKEN ontstaan, welke met succes is ontvangen door het publiek, en de theaterwereld. (Amsterdam Fringe Bronze Award en At ZimmicGezelschapsprijs) Dit Utrechtse theatercollectief staat voor gedurfde montage-voorstellingen met dans en spel, geput uit eigen verhalen en ervaringen, hun droom is ooit nog de voorstelling ‘De Beste Groupies Van 155’ te maken, hiervoor doen ze op dit moment grondig research.

Underdogz, ca 15 minuten
Door: Liam McCall, Oscar Starink, Sam Rapaport, Levi Rapaport, Stefan Marin, Bjorn Barendse en Deion van der Wel.
155 kent Liam van zijn skills als breaker en performer op het podium en van z’n knappe zus, ze hebben hem om deze 2 redenen gevraagd mee te maken en te dansen bij Episch. In plaats van zijn mooie zus kregen ze daarbij de andere Underdogz in hun leven. Underdogz Crew is in 2009 opgericht door een groep b-boys, (allen getraind door Raymond den Uil) in Utrecht. Als eerste battle deden ze met z’n vijven mee aan Rocking Oetka 2, nu zijn ze met zeven: Crow, Jeans, Jovanni, Kilt, Wiseguy, Ozzi, Steeve en Bjorn. In plaats van onderlinge competitie is Underdogzgebaseerd op vriendschap. De jongens wonen zelfs met enkelen samen in huis, en kijken samen Breaking Bad onder hetzelfde dekentje…

De Noodzaak, ca 30 minuten
Door: Kiefer Zwart, Sem Klarenbeek en Wouter Haverkort.
155 kent Kiefer en Sem van DOX, waar Sem zijn haagse accent en Kiefer zijn slowjam renditions hun aandacht trokken. Samen met Wouter Haverkort hebben zij later De Noodzaak gevormd. Deze drie guitige gasten laten hun creativiteit en gekte terugkomen in zelfgeschreven nummers, sketches en humoristische scenes. Begonnen toen huisgenoten Sem en Wouter bizarre nummers schreven over hun Moestuin en Fotosynthese. Dat jaar leerde Sem en Kiefer elkaar kennen door Theatergroep Dox, te Utrecht. Niet lang daarna was de Noodzaak een feit. 155 heeft hun eerste echte voorstelling in een aanbouwgarage in Utrecht zuidzuidwest gezien, en behalve dat er 1 gast de hele tijd naar het toilet moest en daarbij heel veel herrie maakte en de ipod af en toe van het tafeltje afviel, was het 1 van de meest professionele programma’s die ze in 2015 hebben gezien. En oja het was ook super goed.

Earlier Event: February 15
WORKSHOP TRICKING
Later Event: February 16
WORKSHOP MODERN/155FLOORWORK